Τρίτη 3 Δεκεμβρίου 2019

ΑΛΜΥΡΟ ΚΕΙΚ

ΥΛΙΚΑ
4 Φλιτζάνια τσαγιού αλεύρι
2 Κουταλάκια γλυκού μπέικιν πάουντερ
1 Φλιτζάνι τσαγιού ηλιέλαιο
200γρ. Γιαούρτι
4 Αβγά
1 Πιπεριά κόκκινη ψιλοκομμένη
1 Πιπεριά πράσινη ψιλοκομμένη
1 Κουταλιά σούπας ελαιόλαδο
5 Φέτες ζαμπόν ψιλοκομμένες
150γρ. Γραβιέρα τριμμένη
Αλάτι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε αντικολλητικό τηγάνι και σοτάρουμε τις πιπεριές, προσθέτουμε το ζαμπόν, ανακατεύουμε για 1 λεπτό και κατεβάζουμε από τη φωτιά.
  • Χτυπάμε στο μίξερ το ηλιέλαιο με τα αβγά.
  • Προσθέτουμε το γιαούρτι συνεχίζοντας το χτύπημα. Σταματάμε το μίξερ, προσθέτουμε το αλεύρι με το μπέικιν και ανακατεύουμε με σπάτουλα. Προσθέτουμε, το ζαμπόν με τις πιπεριές και το τυρί και ανακατεύουμε.
  • Αδειάζουμε το μείγμα σε φόρμα για κέικ αφού προηγουμένως την έχουμε αλείψει με λάδι. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 1 ώρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: