Τρίτη 24 Δεκεμβρίου 2019

ΦΙΛΕΤΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ

ΥΛΙΚΑ
1/2 Κιλό φιλέτο κοτόπουλου κομμένο σε μπουκίτσες
2 Γλυκοπατάτες κομμένες σε ροδέλες
250γρ. Λευκά μανιτάρια κομμένα στα 4
150γρ. Μπέικον ψιλοκομμένο
Ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι
Πάπρικα καπνιστή
100γρ. Τριμμένο κασέρι
1 Ζωμό κότας
1 Ποτήρι νερό
200ml. Κρέμα γάλακτος
1 Κρεμμύδι ψιλοκομμένο
Τριμμένο κεφαλοτύρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε λίγο ελαιόλαδο και σοτάρουμε το μπέικον με το κρεμμύδι, αλατοπιπερώνουμε και πασπαλίζουμε με τη πάπρικα. Τα βγάζουμε σε πιάτο και τα αφήνουμε στην άκρη.
  • Συμπληρώνουμε λίγο λάδι στο ίδιο τηγάνι και σοτάρουμε καλά τα μανιτάρια, αλατοπιπερώνουμε. 
  • Σε ένα ταψάκι στρώνουμε το κοτόπουλο, απλώνουμε από πάνω το μισό μείγμα μπέικον κρεμμύδι.
  • Το μισό τριμμένο κασέρι. Τα μανιτάρια, το υπόλοιπο μείγμα μπέικον κρεμμύδι, το υπόλοιπο κασέρι.
  • Σκεπάζουμε με τις πατάτες, αλατοπιπερώνουμε.
  • Ρίχνουμε το νερό που μέσα έχουμε διαλύσει τον κύβο και τη κρέμα γάλακτος. Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για μισή ώρα στους 250 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο, αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για άλλα 20 λεπτά στους 200 βαθμούς να πάρουν χρώμα οι πατάτες. Όταν σβήσουμε το φούρνο πασπαλίζουμε με το κεφαλοτύρι και αφήνουμε για 5 λεπτά πριν το βγάλουμε.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: