Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου 2019

ΚΙΜΑΔΟΠΙΤΑ

ΥΛΙΚΑ
2 Φύλλα σφολιάτας
500γρ. Κιμά
1 Κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 Κουταλάκι γλυκού πολτό σκόρδου
Ελαιόλαδο
250γρ. Τριμμένα τυριά
1/2 Ποτήρι κόκκινο κρασί
1 Λουκάνικο κομμένο σε λεπτές ροδέλες
Αλάτι
Πιπέρι
250ml Χυμό ντομάτας
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Σε ένα βαθύ αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι με το πολτό σκόρδου. Βάζουμε τον κιμά και το λουκάνικο συνεχίζουμε το σοτάρισμα μέχρι να αλλάξει χρώμα.
  • Σβήνουμε με το κρασί, αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε το χυμό ντομάτας, χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε για 20 λεπτά. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και το αφήνουμε στην άκρη.
  • Βουτυρώνουμε ένα πυρίμαχο σκεύος και στρώνουμε το πρώτο φύλλο σφολιάτας. Ρίχνουμε το τριμμένο τυρί μέσα στον κιμά και ανακατεύουμε. 
  • Απλώνουμε τη γέμιση επάνω στη σφολιάτα, σκεπάζουμε με το δεύτερο φύλλο, γυρίζουμε τις άκρες που περισσεύουν τρυπάμε σε διάφορα σημεία την επιφάνεια και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 45 λεπτά.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: