ΥΛΙΚΑ
2 Φύλλα σφολιάτας
1 Κιλό μήλα, καθαρισμένα και κομμένα σε ροδέλες
4 Φέτες ψωμί του τοστ χωρίς τη κόρα
4 Κουταλιές σούπας βούτυρο λιωμένο
3/4 Φλιτζανιού καστανή ζάχαρη
1 Κουταλάκι γλυκού κανέλα
1 Φλιτζάνι του τσαγιού καρυδόψιχα χοντροκομμένη
1 Σφηνάκι κονιάκ
Ξύσμα από 1 λεμόνι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
2 Φύλλα σφολιάτας
1 Κιλό μήλα, καθαρισμένα και κομμένα σε ροδέλες
4 Φέτες ψωμί του τοστ χωρίς τη κόρα
4 Κουταλιές σούπας βούτυρο λιωμένο
3/4 Φλιτζανιού καστανή ζάχαρη
1 Κουταλάκι γλυκού κανέλα
1 Φλιτζάνι του τσαγιού καρυδόψιχα χοντροκομμένη
1 Σφηνάκι κονιάκ
Ξύσμα από 1 λεμόνι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Τρίβουμε το ψωμί στο μπλέντερ. Το βάζουμε σε ένα μπολ. Προσθέτουμε τα μήλα, το βούτυρο, τη ζάχαρη, την κανέλα, τα καρύδια, το ξύσμα και το κονιάκ.
- Τα ανακατεύουμε καλά.
- Απλώνουμε τα φύλλα και μοιράζουμε τη γέμιση. Βουτυρώνουμε τις άκρες της σφολιάτας και κλείνουμε σε μακρόστενο φάκελο. Τα τοποθετούμε σε ταψί που έχουμε στρώσει με λαδόκολλα
- με την ένωση από κάτω και χαράζουμε την επιφάνεια. Αλείφουμε με λίγο βούτυρο. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 40 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσουν λίγο.
- Προαιρετικά πριν σερβίρουμε πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: