Σάββατο 14 Δεκεμβρίου 2019

ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΚΟΚΚΙΝΙΣΤΑ

ΥΛΙΚΑ
700γρ. Μανιτάρια φρέσκα κομμένα στα 4
1 Κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 Κουταλάκια γλυκού πολτό σκόρδου
Λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό
Ελαιόλαδο
1 Ποτήρι νερού λευκό κρασί
250ml. Χυμό ντομάτας
1/2 Ποτήρι νερό
1 Κύβο λαχανικών
Αλάτι
Μπούκοβο
Θυμάρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Σε ένα βαθύ αντικολλητικό τηγάνι ή κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι με το πολτό σκόρδου.
  • Προσθέτουμε τα μανιτάρια και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για λίγα λεπτά. Σβήνουμε με το κρασί.
  • Αλατίζουμε, πασπαλίζουμε με μπούκοβο και θυμάρι και προσθέτουμε το χυμό ντομάτας και το κύβο. Προσθέτουμε και το νερό.
  • Σιγοβράζουμε για 30 λεπτά. Προς το τέλος προσθέτουμε το μαϊντανό, ανακατεύουμε και κατεβάζουμε από τη φωτιά.
  • Σερβίρουμε με ρύζι ή πουρέ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: