Τετάρτη 19 Αυγούστου 2015

ΝΤΟΜΑΤΕΣ ΓΕΜΙΣΤΕΣ ΜΕ ΛΑΧΑΝΙΚΑ

ΥΛΙΚΑ
8 Μέτριες ντομάτες
2 Μικρά κολοκυθάκια
2 Καρότα
1 Κρεμμύδι
1/2 Κουταλάκι πολτό σκόρδου
2 Αβγά
1 Κουταλιές της σούπας γάλα
Λίγο βασιλικό ψιλοκομμένο
100γρ. Τριμμένη παρμεζάνα
Αλάτι
Ελαιόλαδο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Πλένουμε τις ντομάτες, ανοίγουμε από πάνω, αφαιρούμε τους σπόρους, ρίχνουμε λίγο αλάτι και αφήνουμε να στραγγίζουν γυρισμένες ανάποδα. Κόβουμε σε μικρά κομμάτια τα καρότα και τα κολοκυθάκια. Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι. Τα τσιγαρίζουμε με λίγο λάδι, αλατίζουμε, προσθέτουμε το πολτό του σκόρδου και τα αφήνουμε σε μέτρια φωτιά για 5 λεπτά. Προσθέτουμε το βασιλικό και τα αβγά χτυπημένα με το γάλα. Αφήνουμε άλλα 5 λεπτά και κατεβάζουμε από τη φωτιά. Γεμίζουμε τις ντομάτες με το μείγμα, πασπαλίζουμε με μπόλικη παρμεζάνα, περιχύνουμε με λίγο λάδι και τις βάζουμε στο φούρνο στους 200 βαθμούς για 15 λεπτά μέχρι να λιώσει το τυρί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: