Τρίτη 25 Αυγούστου 2015

ΓΑΜΟΠΙΛΑΦΟ

ΥΛΙΚΑ
Ελαιόλαδο
1 Κιλό αρνί κομμένο σε μερίδες
1 Κοτόπουλο κομμένο σε μερίδες
1 Κρεμμύδι ψιλοκομμένο
3 Φλιτζάνια ρύζι τύπου Καρολίνα
1 Κουταλιά σούπας βούτυρο
Χυμός από 1 λεμόνι
Μυζήθρα τριμμένη
Θυμάρι ψιλοκομμένο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Πλένουμε καλά τα κρέατα και βάζουμε σε μια μεγάλη κατσαρόλα το λάδι να ζεσταθεί.
  • Ρίχνουμε μέσα το κρεμμύδι, ανακατεύουμε για 2 λεπτά να γίνει διάφανο και στη συνέχεια προσθέτουμε τα κομμάτια το κρέας πρώτα το αρνί να σοταριστεί καλά και μετά το κοτόπουλο.
  • Προσθέτουμε βραστό νερό, να σκεπάζει όλα τα κομμάτια και αλατοπιπερώνουμε. Αφήνουμε το φαγητό να πάρει μία βράση και στη συνέχεια χαμηλώνουμε τη φωτιά.
  • Ξαφρίζουμε το φαγητό σε τακτικά διαστήματα και σιγοβράζουμε για 2 ώρες. Στη συνέχεια αφαιρούμε με μία τρυπητή κουτάλα τα κομμάτια του κρέατος και σουρώνουμε το υγρό που έχει μείνει.
  • Μετράμε 9 φλυτζάνια από το ζουμί και ξαναβάζουμε στη φωτιά, προσθέτοντας 3 φλιτζάνια ρύζι.
  • Μόλις πάρει βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 25 λεπτά. Προσθέτουμε το βούτυρο και το χυμό λεμονιού, μαζί με το κρέας, ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε με τριμμένη μυζήθρα και φρέσκο θυμάρι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: