ΥΛΙΚΑ
1 Κιλό γαρίδες μικρές κατά προτίμηση
5 Κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
1 Κουταλάκι γλυκού αλάτι χοντρό
1 Κουταλάκι γλυκού πολτό σκόρδου
1 Κουταλάκι γλυκού μπούκοβο
1 Κουταλάκι γλυκού τζίντζερ τριμμένο
Ξύσμα από 1 λεμόνι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1 Κιλό γαρίδες μικρές κατά προτίμηση
5 Κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
1 Κουταλάκι γλυκού αλάτι χοντρό
1 Κουταλάκι γλυκού πολτό σκόρδου
1 Κουταλάκι γλυκού μπούκοβο
1 Κουταλάκι γλυκού τζίντζερ τριμμένο
Ξύσμα από 1 λεμόνι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Πλένουμε καλά τις γαρίδες και τι ζεματάμε για 5 λεπτά περίπου σε νερό που βράζει. Τις στραγγίζουμε και τις βάζουμε σε μια λεκάνη.
- Πασπαλίζουμε τις γαρίδες με το αλάτι, το πολτό σκόρδου, το μπούκοβο και το τζίντζερ. Ραντίζουμε με 2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο, προσθέτουμε το ξύσμα λεμονιού και ανακατεύουμε καλά. Σκεπάζουμε τη λεκάνη και τη βάζουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά.
- Βάζουμε το υπόλοιπο λάδι σε αντικολλητικό τηγάνι να κάψει καλά και ρίχνουμε μέσα τις γαρίδες. Τις σοτάρουμε σε δυνατή φωτιά μέχρι να πάρουν ένα όμορφο χρώμα. Τις βγάζουμε από το τηγάνι τις ραντίζουμε με λίγο χυμό λεμονιού και σερβίρουμε.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: