Δευτέρα 10 Αυγούστου 2015

ΜΥΔΙΑ ΤΗΓΑΝΙΤΑ

ΥΛΙΚΑ
500γρ. Μύδια μόνο την ψίχα
2 Φλιτζάνια αλεύρι
2 Κουταλιές σούπας κορν φλάουρ
1 Κουταλάκι γλυκού πολτό σκόρδου
Λίγο άνηθο ψιλοκομμένο
Ξύσμα από 1 λεμόνι
1 Κουτάκι μπύρα
Αλάτι
Πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Πλένουμε τα μύδια, τα βάζουμε σε σουρωτήρι να αποβάλουν τα υγρά τους και αλατοπιπερώνουμε. Κοσκινίζουμε σε μια λεκάνη το αλεύρι και κορν φλάουρ και λίγο αλάτι και προσθέτουμε το πολτό σκόρδου το ψιλοκομμένο άνηθο και το ξύσμα λεμονιού. Περιχύνουμε με την μπίρα και ανακατεύουμε μέχρι να πάρουμε ένα λείο, ομοιογενές και παχύρρευστο χυλό.
  • Όπως είναι τα μύδια στο σουρωτήρι, ρίχνουμε λίγο αλεύρι και τα κουνάμε να αλευρωθούν καλά από όλες τις πλευρές. Στη συνέχεια, τα ρίχνουμε μέσα στο χυλό μπίρας που ετοιμάσαμε και τ ανακατεύουμε να καλυφθούν τελείως γύρω γύρω. Τα ξαναβάζουμε στο σουρωτήρι για να φύγει ο έξτρα χυλός και τα τηγανίζουμε λίγα λίγα σε άφθονο καυτό σπορέλαιο, κατά προτίμηση σε φριτέζα ή σε βαθιά κατσαρόλα. Βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίξουν και σερβίρουμε με μια σάλτσα μαγιονέζας και σκόρδου. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: