ΥΛΙΚΑ
1/2 Κιλό φύλλο χωριάτικο
1 Κιλό σπανάκι καθαρισμένο και κομμένο
3-4 Κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
Λίγη κανέλα
250γρ. Κιμά μοσχαρίσιο
3 Κουταλιές ρύζι
3 Αβγά
2 Φλιτζάνι φέτα κομμένη σε κομμάτια
Λάδι
Αλάτι
Πιπέρι
1 Φλιτζάνι χυμό ντομάτας
1 Κρεμμύδι τριμμένο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1/2 Κιλό φύλλο χωριάτικο
1 Κιλό σπανάκι καθαρισμένο και κομμένο
3-4 Κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
Λίγη κανέλα
250γρ. Κιμά μοσχαρίσιο
3 Κουταλιές ρύζι
3 Αβγά
2 Φλιτζάνι φέτα κομμένη σε κομμάτια
Λάδι
Αλάτι
Πιπέρι
1 Φλιτζάνι χυμό ντομάτας
1 Κρεμμύδι τριμμένο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Βάζουμε σε μια κατσαρόλα λίγο λάδι και τσιγαρίζουμε τα κρεμμυδάκια και το κρεμμύδι.
- Ρίχνουμε τον κιμά και την κανέλα, την ντομάτα και αλατοπιπερώνουμε. Βράζουμε για 10 λεπτά. Σε μια κατσαρόλα μαραίνουμε το σπανάκι σκέτο, μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά του, ανακατεύοντας διαρκώς. Αδειάζουμε το σπανάκι στον κιμά και προσθέτουμε το ρύζι. Ανακατεύουμε τα αβγά και τη φέτα και τα ρίχνουμε στο μείγμα.
- Απλώνουμε τα μισά φύλλα, αφού πρώτα τα λαδώσουμε ένα ένα σε ένα ταψί και αδειάζουμε το μείγμα. Σκεπάζουμε με τα υπόλοιπα φύλλα, αφού τα αλείψουμε με λάδι. Χαράζουμε τη πίτα σε κομμάτια.
- Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 40 λεπτά περίπου. Αφήνουμε λίγο να κρυώσει και σερβίρουμε.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: