ΥΛΙΚΑ
1 Αρνίσιο μπούτι περίπου 1 1/2 κιλό
1 Φλιτζάνι ελαιόλαδο
2 Κουταλιές σούπας μουστάρδα
Χυμός από 1 λεμόνι
Χυμός από 1 πορτοκάλι
2 Κουταλιές σούπας ξίδι
Μερικές σκελίδες σκόρδου
Δενδρολίβανο
Θυμάρι
Αλάτι
Πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1 Αρνίσιο μπούτι περίπου 1 1/2 κιλό
1 Φλιτζάνι ελαιόλαδο
2 Κουταλιές σούπας μουστάρδα
Χυμός από 1 λεμόνι
Χυμός από 1 πορτοκάλι
2 Κουταλιές σούπας ξίδι
Μερικές σκελίδες σκόρδου
Δενδρολίβανο
Θυμάρι
Αλάτι
Πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Πλένουμε το κρέας, το στεγνώνουμε με απορροφητικό χαρτί και το βάζουμε στη λαμαρίνα του φούρνου. Καθαρίζουμε τις σκελίδες του σκόρδου, τις καθαρίζουμε και τις βάζουμε σ ένα γουδί. Προσθέτουμε το θυμάρι και το δενδρολίβανο, αλάτι, πιπέρι και 2 κουταλιές σούπας λάδι. Χτυπάμε καλά να λιώσουν και να γίνουν μια ομοιόμορφη πάστα.
- Με ένα μυτερό μαχαίρι κάνουμε τρύπες σε διάφορα σημεία στο κρέας και βάζουμε μέσα λίγο από το μείγμα. Όσο μας περισσέψει, το αλείφουμε στην επιφάνεια.
- Χτυπάμε σε ένα μπολ το υπόλοιπο λάδι με το λεμόνι, το πορτοκάλι, τη μουστάρδα και το ξίδι. Ανακατεύουμε καλά και περιχύνουμε το κρέας.
- Αλείφουμε καλά με ένα πινέλο και σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο.
- Ψήνουμε στην αρχή σε πορθερμασμένο φούρνο στους 180, για 1 ώρα και 30 λεπτά. Κατά διαστήματα αλείφουμε το κρέας με τους χυμούς που υπάρχουν στη λαμαρίνα. Μετά τη μιάμιση ώρα βγάζουμε το αλουμινόχαρτο, κάνουμε μία επάλειψη στο κρέας με το ζουμί από το ταψί και συνεχίζουμε το ψήσιμο στους 200 βαθμούς και στον αέρα για 30 λεπτά να ροδίσει ομοιόμορφα το κρέας.
- Συνοδεύουμε με πατάτες φούρνου ή τηγανιτές.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: