ΥΛΙΚΑ
5 Κολοκύθια τριμμένα
4-5 Κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
Λίγο ελαιόλαδο
1 1/2 Φλιτζάνι αλεύρι
4 Αβγά χτυπημένα
200γρ. Ανθότυρο
200γρ. Κατίκι
1/2 Άνηθο ψιλοκομμένο
1/2 Ματσάκι δυόσμο ψιλοκομμένο
1 Κουταλάκι μπέικιν πάουντερ
4-5 Τριμμένες φρυγανιές
Αλάτι
Πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
5 Κολοκύθια τριμμένα
4-5 Κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
Λίγο ελαιόλαδο
1 1/2 Φλιτζάνι αλεύρι
4 Αβγά χτυπημένα
200γρ. Ανθότυρο
200γρ. Κατίκι
1/2 Άνηθο ψιλοκομμένο
1/2 Ματσάκι δυόσμο ψιλοκομμένο
1 Κουταλάκι μπέικιν πάουντερ
4-5 Τριμμένες φρυγανιές
Αλάτι
Πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Πλένουμε τα κολοκυθάκια, τα τρίβουμε στη χοντρή πλευρά του τρίφτη και τα βάζουμε σε σουρωτήρι. Τ αλατίζουμε και τ αφήνουμε να βγάλουν τα υγρά τους και να στραγγίξουν.
- Βάζουμε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί σε αντικολλητική κατσαρόλα και σοτάρουμε τα κρεμμυδάκια να μαλακώσουν. Πιέζουμε τα τριμμένα κολοκύθια με τα χέρια μας να βγάλουν όλα τα υγρά τους και τα ρίχνουμε στη κατσαρόλα να σοταριστούν μαζί με τα κρεμμυδάκια. Ανακατεύουμε για 5 λεπτά περίπου.
- Βάζουμε τα σοταρισμένα υλικά σε μια λεκάνη και προσθέτουμε το ανθότυρο, το κατίκι, τα χτυπημένα αβγά και λίγο λίγο το αλεύρι με το μπέικιν. Βάζουμε τα μυρωδικά, προσθέτουμε λίγο πιπέρι και ανακατεύουμε καλά, μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενή χυλό.
- Λαδώνουμε ένα πυρέξ και πασπαλίζουμε με την φρυγανιά. Αδειάζουμε μέσα το χυλό, στρώνουμε ομοιόμορφα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 200 βαθμούς, στον αέρα για 40 λεπτά περίπου.
- Περιμένουμε λίγο να κρυώσει ελαφρά και κόβουμε τα κομμάτια.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: