Σάββατο 8 Αυγούστου 2015

ΨΗΤΕΣ ΠΑΤΑΤΕΣ ΜΕ ΜΥΡΩΔΙΚΑ

ΥΛΙΚΑ
1 Κιλό πατάτες
1/2 Φλιτζάνι ελαιόλαδο
1 Κουταλιά σούπας καπνιστή πάπρικα
Θυμάρι
1 Κουταλιά σούπας πολτό σκόρδου
Λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο
Αλάτι
Πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Πλένουμε καλά τις πατάτες, τις τρίβουμε με βουρτσάκι να φύγουν τα χώματα και τις κόβουμε κυδωνάτες. Ζεσταίνουμε λίγο λάδι σ ένα τηγάνι και βάζουμε το πολτό σκόρδου. Στη συνέχεια, ρίχνουμε μέσα τις πατάτες. Σοτάρουμε σε δυνατή φωτιά, ανακατεύοντας, να θωρακιστούν και να πάρουν χρώμα από όλες τις πλευρές.
  • Μόλις κάνουν κρούστα, τις μεταφέρουμε σε ταψί. Περιχύνουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο, προσθέτουμε την πάπρικα, το θυμάρι αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύουμε καλά και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς, στον αέρα, για 30 λεπτά.
  • Όταν οι πατάτες είναι έτοιμες τις σερβίρουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: