Παρασκευή 28 Αυγούστου 2015

ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΣΤΗ ΓΑΣΤΡΑ

ΥΛΙΚΑ
1 Κοτόπουλο κομμένο σε μερίδες
1 Φλιτζάνι ελαιόλαδο
Λίγο θυμάρι
Δεντρολίβανο
1 Κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 Καρότο σε λεπτές φέτες
1 Κουταλάκι γλυκού πολτό σκόρδου
400γρ. Ντοματίνια κομμένα στη μέση
1 Φλιτζάνι λευκό κρασί
Χυμός από 1 λεμόνι
1 Κιλό πατάτες
200γρ. Κεφαλοτύρι
Αλάτι
Πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Πλένουμε το κοτόπουλο, το στεγνώνουμε σε απορροφητικό χαρτί και το αλατοπιπερώνουμε. 
  • Ρίχνουμε 3 κουταλιές σούπας λάδι σε φαρδιά αντικολλητική κατσαρόλα και μόλις κάψει, σοτάρουμε το κοτόπουλο σε δυνατή φωτιά να κάνει κρούστα από όλες τις πλευρές.
  • Πασπαλίζουμε με το θυμάρι και το δεντρολίβανο προσθέτουμε το κρεμμύδι, το καρότο και το πολτό του σκόρδου.
  • Συνεχίζουμε με το σοτάρισμα για 5 λεπτά περίπου και ρίχνουμε τα ντοματίνια. Τα πιέζουμε με το πιρούνι να σπάσουν και να βγάλουν τα υγρά τους και σβήνουμε με το κρασί.
  • Μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ βγάζουμε τη κατσαρόλα από τη φωτιά και μεταφέρουμε όλο το φαγητό σε γάστρα. Βάζουμε τις πατάτες που έχουμε καθαρίσει και κόψει σε χοντρά κομμάτια. Αλατοπιπερώνουμε.
  • Προσθέτουμε το χυμό λεμονιού, το υπόλοιπο ελαιόλαδο και τα κομμάτια από το κεφαλοτύρι.
  • Κλείνουμε με το καπάκι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 200 βαθμούς στον αέρα για 1 ώρα και 20 λεπτά, να μαλακώσουν οι πατάτες και να ψηθεί το κρέας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: