Κυριακή 9 Αυγούστου 2015

ΣΟΥΒΛΑΚΙΑ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ

ΥΛΙΚΑ
4 Φιλέτα στήθος κοτόπουλο
200γρ. Γιαούρτι
1 Κουταλιά σούπας μουστάρδα
2 Κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
1 Κουταλιά καπνιστή πάπρικα
Ξύσμα από 1 λεμόνι
Αλάτι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Πλένουμε το κοτόπουλο, το στεγνώνουμε σε απορροφητικό χαρτί και το βάζουμε πάνω σε λαδόκολλα. Πασπαλίζουμε με την πάπρικα, το ξύσμα λεμονιού και αλάτι.
  • Σκεπάζουμε με ένα ακόμα κομμάτι λαδόκολλα και το κοπανάμε με τον πλάστη ή με άλλο βαρύ αντικείμενο, να πλατύνει και να γίνει λεπτό. Με αυτόν τον τρόπο, θα ψηθεί ομοιόμορφα και πιο γρήγορα.
  • Στη συνέχεια, κόβουμε τα φιλέτα σε μικρά κομμάτια για σουβλάκι. Τα βάζουμε σε μια λεκάνη και προσθέτουμε το γιαούρτι, τη μουστάρδα και το ελαιόλαδο. Ανακατεύουμε καλά να καλυφθεί το κοτόπουλο με τη μαρινάδα, σκεπάζουμε και αφήνουμε για 1 ώρα τουλάχιστον στο ψυγείο.
  • Περνάμε τα κομμάτια του κοτόπουλου σε ξύλινα καλαμάκια και τα ψήνουμε στο γκριλ για 7-8 λεπτά από κάθε πλευρά, να μη στεγνώσουν και να παραμείνουν ζουμερά. Σερβίρουμε με πράσινη σαλάτα και ντοματίνια ή με πίτες για σουβλάκια και τηγανιτές πατάτες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: