ΥΛΙΚΑ
1/2 Κιλό μελιτζάνες
Αλάτι
Πιπέρι
250γρ. Μοτσαρέλα
100γρ. Παρμεζάνα τριμμένη
300γρ. Σάλτσα ντομάτας
2 Κουταλιές σούπας πέστο βασιλικού
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1/2 Κιλό μελιτζάνες
Αλάτι
Πιπέρι
250γρ. Μοτσαρέλα
100γρ. Παρμεζάνα τριμμένη
300γρ. Σάλτσα ντομάτας
2 Κουταλιές σούπας πέστο βασιλικού
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Κόβουμε τις μελιτζάνες σε φέτες, τις βάζουμε σ ένα τρυπητό τις πασπαλίζουμε με αρκετό αλάτι και τις αφήνουμε για μία ώρα να βγάλουν τα υγρά τους. Κατόπιν τις ξεπλένουμε με νερό και τις αφήνουμε να στραγγίσουν.
- Τις τοποθετούμε στη λαμαρίνα του φούρνου, ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο και τις ψήνουμε.
- Τοποθετούμε τις μισές σ ένα πυρίμαχο σκεύος μαζί με τη μοτσαρέλα και το πέστο.
- Ρίχνουμε τη μισή σάλτσα ντομάτας στρώνουμε με τις υπόλοιπες μελιτζάνες και τελειώνουμε με την υπόλοιπη σάλτσα. Από πάνω ρίχνουμε τη τριμμένη παρμεζάνα.
- Ψήνουμε για 10 λεπτά σε προθερμασμένο στους 200 και σερβίρουμε αμέσως όταν το βγάλουμε από το φούρνο.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: