ΥΛΙΚΑ
1 Κιλό χταπόδι κομμένο σε κομμάτια
1/2 Φλιτζάνι ελαιόλαδο
1 Κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 Κονσέρβα ψιλοκομμένα ντοματάκια
1 Δαφνόφυλλο
Μπαχάρι
1 Φλιτζάνι τσαγιού λευκό ξηρό κρασί
1/2 Κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
Αλάτι
Πιπέρι
500γρ. Σπαγγέτι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Σε κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και το κρεμμύδι σε χαμηλή φωτιά.
- Προσθέτουμε το χταπόδι και το αφήνουμε να σοταριστεί μέχρι να κοκκινίσει ελαφρά. Σβήνουμε με το κρασί, προσθέτουμε τις ντομάτες, το δαφνόφυλλο, το μπαχάρι, τη ζάχαρη και αλατοπιπερώνουμε. Σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε περίπου 40 λεπτά. Βράζουμε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό.
- Τα στραγγίζουμε και τα ρίχνουμε μέσα στη σάλτσα. Δυναμώνουμε τη φωτιά και ανακατεύουμε καλά και τα αφήνουμε για 2 λεπτά. Σερβίρουμε το φαγητό ζεστό.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: