Τετάρτη 26 Νοεμβρίου 2014

ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ ΒΑΝΙΛΙΑΣ

ΥΛΙΚΑ
6 1/2 Κούπες αλεύρι μαλακό
1 Κούπα βούτυρο φρέσκο
2 1/2 Κούπες ζάχαρη
4 Αβγά
1 Κούπα γάλα
4 Βανίλιες
2 Κουταλάκια του γλυκού αμμωνία
2 Κρόκους αβγών
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Βγάζουμε το βούτυρο από το ψυγείο να μαλακώσει και το χτυπάμε στο μίξερ σε μέτρια ταχύτητα για 10 λεπτά.
  • Ρίχνουμε σιγά σιγά τη ζάχαρη και χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα μέχρι να ασπρίσει το μείγμα.
  • Προσθέτουμε ένα ένα τα αβγά, το αλεύρι και τη βανίλια.
  • Ζεσταίνουμε το γάλα να γίνει χλιαρό. Προσθέτουμε την αμμωνία ανακατεύουμε και το προσθέτουμε στη ζύμη.
  • Αφήνουμε τη ζύμη για 20 λεπτά. Παίρνουμε κομμάτια από τη ζύμη και πλάθουμε τα κουλουράκια σε σχήμα της αρεσκείας μας. Τα στρώνουμε σε βουτυρωμένο ταψί.
  • Τα αλείφουμε τον κρόκο αβγού και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: