ΥΛΙΚΑ
6 1/2 Κούπες αλεύρι μαλακό
1 Κούπα βούτυρο φρέσκο
2 1/2 Κούπες ζάχαρη
4 Αβγά
1 Κούπα γάλα
4 Βανίλιες
2 Κουταλάκια του γλυκού αμμωνία
2 Κρόκους αβγών
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
6 1/2 Κούπες αλεύρι μαλακό
1 Κούπα βούτυρο φρέσκο
2 1/2 Κούπες ζάχαρη
4 Αβγά
1 Κούπα γάλα
4 Βανίλιες
2 Κουταλάκια του γλυκού αμμωνία
2 Κρόκους αβγών
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Βγάζουμε το βούτυρο από το ψυγείο να μαλακώσει και το χτυπάμε στο μίξερ σε μέτρια ταχύτητα για 10 λεπτά.
- Ρίχνουμε σιγά σιγά τη ζάχαρη και χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα μέχρι να ασπρίσει το μείγμα.
- Προσθέτουμε ένα ένα τα αβγά, το αλεύρι και τη βανίλια.
- Ζεσταίνουμε το γάλα να γίνει χλιαρό. Προσθέτουμε την αμμωνία ανακατεύουμε και το προσθέτουμε στη ζύμη.
- Αφήνουμε τη ζύμη για 20 λεπτά. Παίρνουμε κομμάτια από τη ζύμη και πλάθουμε τα κουλουράκια σε σχήμα της αρεσκείας μας. Τα στρώνουμε σε βουτυρωμένο ταψί.
- Τα αλείφουμε τον κρόκο αβγού και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: