ΥΛΙΚΑ
750γρ. Κουνουπίδι
750γρ. Μπρόκολο
4 Αβγά
1 Κουταλιά σούπας αλεύρι
4 Φέτες μπέικον
1 Φλιτζάνι τσαγιού γάλα
1 Κεσεδάκι γιαούρτι
2 Φλιτζάνια τσαγιού τριμμένο τυρί της αρεσκείας μας
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
750γρ. Κουνουπίδι
750γρ. Μπρόκολο
4 Αβγά
1 Κουταλιά σούπας αλεύρι
4 Φέτες μπέικον
1 Φλιτζάνι τσαγιού γάλα
1 Κεσεδάκι γιαούρτι
2 Φλιτζάνια τσαγιού τριμμένο τυρί της αρεσκείας μας
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Καθαρίζουμε το κουνουπίδι και το μπρόκολο και τα κόβουμε σε φουντίτσες. Σε αλατισμένο νερό που βράζει βάζουμε το κουνουπίδι και το μπρόκολο για 5 λεπτά και τα στραγγίζουμε.
- Τοποθετούμε τα λαχανικά σ ένα βουτυρωμένο πυρίμαχο σκεύος. Στη συνέχεια πασπαλίζουμε το τριμμένο τυρί και το μπέικον κομμένο σε κομμάτια.
- Σε ένα μπολ χτυπάμε με το σύρμα τους κρόκους, το αλεύρι, το γάλα και το γιαούρτι να ομογενοποιηθούν. Αλατοπιπερώνουμε το μείγμα και χτυπάμε τ ασπράδια σε μαρέγκα. Προσεκτικά ενσωματώνουμε τη μαρέγκα με το υπόλοιπο μείγμα και περιχύνουμε τα λαχανικά.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς με αέρα για 5 λεπτά. Κατόπιν χαμηλώνουμε στους 180 βαθμούς και συνεχίζουμε το ψήσιμο για άλλα 25 λεπτά.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: