ΥΛΙΚΑ
100γρ. Μπέικον
2 Κουταλιές σούπας βούτυρο
1 Κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 Πράσο ψιλοκομμένο
1 Κουταλάκι γλυκού πολτό σκόρδου
1 Καυτερή πιπεριά ψιλοκομμένη
500γρ, Μανιτάρια σε φέτες
2 Κουταλιές σούπας αλεύρι
2 Φλιτζάνια γάλα
2 Αβγά
100γρ. Γραβιέρα τριμμένη
1 Κουταλιά σούπας ελαιόλαδο
Λίγη γαλέτα τριμμένη
1 Πρέζα μοσχοκάρυδο
Αλάτι
Πιπέρι
2 Φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
100γρ. Μπέικον
2 Κουταλιές σούπας βούτυρο
1 Κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 Πράσο ψιλοκομμένο
1 Κουταλάκι γλυκού πολτό σκόρδου
1 Καυτερή πιπεριά ψιλοκομμένη
500γρ, Μανιτάρια σε φέτες
2 Κουταλιές σούπας αλεύρι
2 Φλιτζάνια γάλα
2 Αβγά
100γρ. Γραβιέρα τριμμένη
1 Κουταλιά σούπας ελαιόλαδο
Λίγη γαλέτα τριμμένη
1 Πρέζα μοσχοκάρυδο
Αλάτι
Πιπέρι
2 Φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Βάζουμε το μπέικον σε μία αντικολλητική κατσαρόλα και μόλις γίνει λίγο τραγανό το αφήνουμε στην άκρη. Στην ίδια κατσαρόλα βάζουμε το βούτυρο να λιώσει και σοτάρουμε το κρεμμύδι με το πράσο για 5 λεπτά περίπου να μαλακώσουν.
- Προσθέτουμε το πολτό σκόρδου, την πιπεριά και τα μανιτάρια.
- Μόλις τα μανιτάρια μαλακώσουν, προσθέτουμε το αλεύρι. Ανακατεύουμε με το σύρμα να καβουρντιστεί και λίγο λίγο ρίχνουμε το γάλα. Συνεχίζουμε το ανακάτεμα με γρήγορες κινήσεις μέχρι να αρχίσει να δένει. Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τα αβγά και τη γραβιέρα.Αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε το μοσχοκάρυδο. Βάζουμε το μπέικον που έχουμε αφήσει στην άκρη και τα φρέσκα κρεμμυδάκια.
- Λαδώνουμε ένα πυρέξ, πασπαλίζουμε με γαλέτα και αδειάζουμε μέσα το φαγητό. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 40 λεπτά περίπου.
- Αφήνουμε να κρυώσει λίγο πριν το σερβίρουμε.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: