ΥΛΙΚΑ
1/2 Κιλό γαρίδες καθαρισμένες
1/2 Κούπα λάδι
1 Κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 Κουταλάκι γλυκού πολτό σκόρδου
3 Ντομάτες ψιλοκομμένες
Πιπέρι καγιέν
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
1/2 Κιλό μακαρόνια
Μαϊντανό ψιλοκομμένο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Αχνίζουμε τα θαλασσινά και τις γαρίδες σε ελάχιστο νερό και κατόπιν τα στραγγίζουμε, κρατώντας όμως το ζωμό. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το πολτό σκόρδου. Προσθέτουμε το ζωμό, τις ντομάτες, αλάτι και πιπέρι.
- Σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε τη σάλτσα μέχρι να δέσει. Ρίχνουμε μέσα τα θαλασσινά και συνεχίζουμε το βράσιμο για 5 λεπτά σε δυνατή φωτιά. Βράζουμε τα μακαρόνια σε αλατισμένο και τα στραγγίζουμε. Τα τοποθετούμε σε πιατέλα. Περιχύνουμε με τη σάλτσα και πασπαλίζουμε με μαϊντανό και λίγο πιπέρι.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: