ΥΛΙΚΑ
1 Αστακό
1/2 Κούπα λάδι
1 Κουταλάκι πολτό σκόρδου
1 Κιλό ντομάτες ψιλοκομμένες
2 Κουταλιές σούπας πελτέ ντομάτας
2 Κουταλιές σούπας κέτσαπ
1 Κουταλιά σούπας βαλσάμικο
1/2 Ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
Θυμάρι
Αλάτι
Πιπέρι
500γρ. Μακαρόνια
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1 Αστακό
1/2 Κούπα λάδι
1 Κουταλάκι πολτό σκόρδου
1 Κιλό ντομάτες ψιλοκομμένες
2 Κουταλιές σούπας πελτέ ντομάτας
2 Κουταλιές σούπας κέτσαπ
1 Κουταλιά σούπας βαλσάμικο
1/2 Ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
Θυμάρι
Αλάτι
Πιπέρι
500γρ. Μακαρόνια
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Διπλώστε την ουρά του αστακού προς το κεφάλι και δέστε τον καλά. Σε μια κατσαρόλα βάλετε νερό και όταν αρχίσει να βράζει και βάλτε τον αστακό με το κεφάλι μέσα. Σκεπάστε την κατσαρόλα και αφήστε τον να βράσει για μισή ώρα περίπου. Βγάλτε τον από την κατσαρόλα και κρατήστε τον ζωμό.Λύστε τον αστακό και απλώστε τον με την κοιλιά προς τα κάτω. Βάλτε στην πλάτη ένα βάρος για να ισιώσει. Όταν κρυώσει κόψτε την μεμβράνη της κοιλιάς και αφαιρέστε τη σάρκα. Χωρίστε τη σε κομμάτια. Σε μια κατσαρόλα ζεστάνετε το λάδι και σοτάρετε το πολτό σκόρδου.
- Προσθέστε τα υπόλοιπα υλικά και το ζωμό. Σιγοβράστε για 20 λεπτά περίπου μέχρι να δέσει η σάλτσα, και ρίξτε μέσα τα κομμάτια του αστακού. Λίγο πριν σερβίρετε βράστε τα μακαρόνια σε αλατισμένο νερό. Στραγγίξτε και βάλτε σε μια πιατέλα. Ζεστάνετε τη σάλτσα με τον αστακό και περιχύστε τα μακαρόνια. Ανακατέψτε και σερβίρετε.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: