ΥΛΙΚΑ
200γρ. Φιλέτο καπνιστό σολωμού
250ml. Κρέμα γάλακτος
Αλάτι
Δυόσμο ψιλοκομμένο
1 Κουταλιά της σούπας βούτυρο
1 Σφηνάκι βότκα
Πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα τηγάνι ή μικρό κατσαρολάκι βάζουμε το βούτυρο να λιώσει. Ρίχνουμε το δυόσμο και ανακατεύουμε ελαφρά. Βάζουμε το σολωμό και τον σοτάρουμε πολύ ελαφρά. Ρίχνουμε την βότκα και όταν εξατμιστεί το αλκοόλ βάζουμε τη κρέμα γάλακτος και αλατοπιπερώνουμε. Αφήνουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να πήξει λίγο η σάλτσα.
Σε μεγάλη κατσαρόλα βάζουμε νερό και όταν φτάσει σε σημείο ρίχνουμε αλάτι και τα ζυμαρικά. Τα αφήνουμε να βράσουν τόσο ώστε να είναι al dente. Τα στραγγίζουμε τα ξαναβάζουμε στη κατσαρόλα και ρίχνουμε τη σάλτσα. Ανακατεύουμε να πάει η σάλτσα παντού και σερβίρουμε το φαγητό ζεστό.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: