Δευτέρα 17 Νοεμβρίου 2014

ΙΣΠΑΝΙΚΗ ΟΜΕΛΕΤΑ

ΥΛΙΚΑ
8 Αβγά
4 Κουταλιές της σούπας γάλα
3 Φέτες ζαμπόν ψιλοκομμένο
1 Κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 Μελιτζάνα καθαρισμένο και κομμένη σε κύβους
2 Πιπεριές Φλωρίνης κομμένες σε ροδέλες.
2 Πατάτας βρασμένες και κομμένες σε κύβους
100γρ. Παρμεζάνα τριμμένη
Λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο
Αλάτι
Πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και προσθέτουμε τις μελιτζάνες και τις πιπεριές να τηγανιστούν ελαφρά για μερικά λεπτά. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και τις πατάτες και τα αφήνουμε για λίγα λεπτά όλα μαζί ανακατεύοντας ελαφρά. Αποσύρουμε από τη φωτιά και τα αφήνουμε λίγο να κρυώσουν.
  • Χτυπάμε τα αβγά. Αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε τα μυρωδικά και το τυρί. Ρίχνουμε και το ζαμπόν στο μείγμα. Και τα λαχανικά που έχουμε σοτάρει.
  • Λαδώνουμε ένα πυρίμαχο σκεύος και βάζουμε μέσα την ομελέτα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 25 λεπτά περίπου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: