Κυριακή 16 Νοεμβρίου 2014

ΧΤΑΠΟΔΙ ΣΤΙΦΑΔΟ

ΥΛΙΚΑ
10 Πατάτες baby καλά πλυμμένες
1 1/2 Κιλό χταπόδι σε κομμάτια
6 Κρεμμύδια για στιφάδο
1 Κρεμμύδι ψιλοκομμένο
Δεντρολίβανο
1 Κουταλάκι γλυκού πολτό σκόρδου
2 Ντομάτες χαραγμένες στα 4
2 Δαφνόφυλλα
1 Κομμάτι φλούδα πορτοκαλιού
1 Κουταλάκι γλυκού μπαχάρι
1/4 Φλιτζανιού ξίδι
1/2 Φλιτζάνι τσαγιού λευκό ξερό κρασί
Πιπέρι
Αλάτι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο και σε χαμηλή φωτιά προσθέτουμε τα κρεμμύδια για στιφάδο ολόκληρα, το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και τις πατάτες. Τα αφήνουμε περίπου για 10 λεπτά ενώ ανακατεύουμε ελαφρά.
  • Προσθέτουμε το πολτό σκόρδου, το χταπόδι, τις ντομάτες, το δεντρολίβανο, τη δάφνη, το μπαχάρι και τη φλούδα πορτοκαλιού. Περιχύνουμε με το ξίδι και το κρασί. Σιγοβράζουμε το φαγητό για περίπου 1 ώρα χωρίς να βάλουμε το καπάκι.
  • Προς το τέλος ρίχνουμε το πιπέρι και το αλάτι. 
  • Σερβίρουμε με τηγανιτές πατάτες ή με πιλάφι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: