Παρασκευή 8 Οκτωβρίου 2021

ΠΙΚΑΝΤΙΚΗ ΣΑΛΤΣΑ ΝΤΟΜΑΤΑΣ ΜΕ ΑΠΑΚΙ ΚΑΙ ΑΒΓΑ

 ΥΛΙΚΑ

  • Ελαιόλαδο
  • 1 Κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 Κουταλιές σούπας βαλσάμικο
  • 2 Κουταλιές σούπας κέτσαπ
  • 1 Κουταλάκι γλυκού πολτό σκόρδου
  • 1 Πιπεριά ψιλοκομμένη
  • Μπούκοβο
  • Πάπρικα καπνιστή
  • 4 Ντομάτες ψιλοκομμένες
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • 4 Αβγά
  • 1 Κύβο 
  • Φέτα σε τρίμματα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Σε τηγάνι σε μέτρια φωτιά ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι, το πολτό σκόρδου, την πιπεριά και το απάκι. Προσθέτουμε το βαλσάμικο, το αλάτι, πιπέρι, την πάπρικα και το μπούκοβο.
  • Ρίχνουμε τις ντομάτες, το κέτσαπ και τον κύβο διαλυμένο σε ποτήρι με νερό. Μαγειρεύουμε για 10 λεπτά.
  • Κάνουμε λακουβίτσες και ρίχνουμε τα αβγά.
  • Μαγειρεύουμε μέχρι να γίνουν τα αβγά, πασπαλίζουμε με την φέτα και κατεβάζουμε από τη φωτιά.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: