Κυριακή 17 Οκτωβρίου 2021

ΚΟΛΟΚΥΘΟΑΝΘΟΙ ΤΗΓΑΝΙΤΟΙ

 ΥΛΙΚΑ

  • 300γρ. Κολοκυθοανθούς
  • 1 Φλιτζάνι τσαγιού αλεύρι
  • 1 Φλιτζάνι τσαγιού νισεστέ
  • 2 Φλιτζάνια τσαγιού μπίρα
  • 2 Κουταλιές σούπας ξίδι
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Λάδι για το τηγάνι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Καθαρίζουμε τους κολοκυθοανθούς και τους βάζουμε σε μπολ με νερό και λίγο ξίδι. Τους ξεπλένουμε μετά από λίγα λεπτά και τους αλατίζουμε.
  • Σε μπολ βάζουμε το αλεύρι και το νισεστέ. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και την μπίρα και ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε έναν πηχτό χυλό. Ρίχνουμε το ξίδι και ανακατεύουμε.
  • Ζεσταίνουμε το λάδι σε τηγάνι. Βουτάμε τους κολοκυθοανθούς στο χυλό και τους τηγανίζουμε μέχρι να ροδίσουν και να κάνουν μία τραγανή κρούστα. Τους βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας και σερβίρουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: