Παρασκευή 22 Οκτωβρίου 2021

ΠΕΝΕΣ ΜΕ ΚΙΜΑ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ

 ΥΛΙΚΑ

  • Ελαιόλαδο
  • 100γρ. Μπέικον ψιλοκομμένο
  • 1 Κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 Κουταλάκι γλυκού πολτό σκόρδου
  • 1 Καρότο κομμένο σε ροδέλες
  • 2 Κλωνάρια σέλερι ψιλοκομμένο
  • 500γρ. Μανιτάρια σε φέτες
  • 500γρ. Κιμά μοσχαρίσιο
  • 250ml. Χυμό ντομάτας
  • 2 Κουταλιές σούπας πελτέ ντομάτας
  • Ρίγανη
  • Πάπρικα καπνιστή
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • 500γρ. Πένες
  • 200γρ. Τυριά τριμμένα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Σε αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμέδι με το πολτό σκόρδου, το μπέικον και τα λαχανικά.
  • Προσθέτουμε το κιμά και συνεχίζουμε το σοτάρισμα, Βάζουμε το χυμό και τον πελτέ ντομάτας. Τη ρίγανη, την πάπρικα, αλάτι και πιπέρι. Βάζουμε μισό ποτήρι νερό και μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά για 30 λεπτά.
  • Βράζουμε τις πένες σε άφθονο αλατισμένο να γίνουν al dente και τις στραγγίζουμε. Τις βάζουμε σε βουτυρωμένο πυρίμαχο σκεύος και απλώνουμε τον κιμά. Ανακατεύουμε. Πασπαλίζουμε με τα τριμμένα τυριά και ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 15 λεπτά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: