Δευτέρα 18 Οκτωβρίου 2021

ΧΟΙΡΙΝΟ ΦΟΥΡΝΟΥ ΜΕ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ

 ΥΛΙΚΑ

  • 1 1/2 Κιλό χοιρινό μπούτι χωρίς κόκκαλο
  • 100γρ. Βούτυρο σε κομμάτια
  • 1/2 Ποτήρι νερό
  • Πάπρικα γλυκιά
  • Αλάτι
  • Σκόρδο σε σκόνη
  • Πιπέρι
  • 1 Κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 Φλιτζάνι τσαγιού χυμό πορτοκάλι
  • ΓΙΑ ΤΟ ΓΛΑΣΟ
  • 2 Κουταλιές σούπας μαρμελάδα πορτοκάλι
  • 1 Κουταλιά σούπας μουστάρδα
  • 1/2 Φλιτζάνι τσαγιού χυμό πορτοκάλι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160 βαθμούς.
  • Τοποθετούμε το κρέας σε ταψί ή πυρίμαχο σκεύος.
  • Αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε την πάπρικα και το σκόρδο σε σκόνη.
  • Βάζουμε τα κομματάκια από το βούτυρο και ρίχνουμε στο σκεύος το νερό.
  • Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για 1 ώρα.
  • Σε κατσαρολάκι βάζουμε τα υλικά για το γλάσο.
  • Σιγοβράζουμε για 10 λεπτά ανακατεύοντας διαρκώς.
  • Αφαιρούμε από το φωτιά, βγάζουμε το φαγητό από το φούρνο και αλείφουμε το κρέας.
  • Ρίχνουμε στο σκεύος και το κρεμμύδι και το χυμό πορτοκαλιού.
  • Ψήνουμε για άλλα 30 λεπτά.
  • Συνοδεύουμε με ρύζι ή πουρέ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: