Τρίτη 26 Οκτωβρίου 2021

ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΓΙΟΥΒΕΤΣΙ

ΥΛΙΚΑ

  • 1 Κοτόπουλο κομμένο σε μερίδες
  • 500γρ. Κριθαράκι
  • Ελαιόλαδο
  • 1 Κουταλιά σούπας πολτό σκόρδου
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Κανέλα
  • 1 Κονσέρβα ψιλοκομμένα ντοματάκια
  • 1 Κουταλιά σούπας πελτέ ντομάτας

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μία κατσαρόλα και σοτάρουμε το κοτόπουλο. Προσθέτουμε το πολτό σκόρδου και συνεχίζουμε το σοτάρισμα. Ρίχνουμε τα ντοματάκια και τον πελτέ διαλυμένο σε ένα ποτήρι νερό, αλάτι, πιπέρι και την κανέλα. Προσθέτουμε νερό όσο χρειάζεται για να σκεπάσει το κοτόπουλο και μαγειρεύουμε σε μέτρια θερμοκρασία για 1 ώρα.
  • Αφαιρούμε το κοτόπουλο από τη κατσαρόλα συμπληρώνουμε νερό και όταν πάρει βράση ρίχνουμε το κριθαράκι, μαγειρεύουμε ανακατεύοντας ανά διαστήματα και αν χρειαστεί συμπληρώνουμε ζεστό νερό. Όταν κοντεύει να γίνει βάζουμε το κοτόπουλο και αφού πάρουν μερικές βράσεις κατεβάζουμε από τη φωτιά και σερβίρουμε.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: