Πέμπτη 14 Οκτωβρίου 2021

ΓΑΛΑΤΟΠΙΤΑ

 ΥΛΙΚΑ

  • 2 Λίτρα γάλα
  • 320γρ. Σιμιγδάλι
  • 300γρ. Ζάχαρη
  • 5 Αβγά
  • 1 Βανίλια

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Σε κατσαρόλα βάζουμε το γάλα, τη ζάχαρη και τη βανίλια, ανακατεύουμε να λιώσει η ζάχαρη.
  • Όταν ζεσταθεί βάζουμε το σιμιγδάλι και ανακατεύουμε να πήξει η κρέμα.
  • Κατεβάζουμε από τη φωτιά και αφήνουμε για λίγα λεπτά να κρυώσει λίγο.
  • Χτυπάμε τα αβγά και τα προσθέτουμε στη κρέμα λίγο λίγο ανακατεύοντας να ενσωματωθούν.
  • Βουτυρώνουμε το ταψί του φούρνου και απλώνουμε την κρέμα, ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 45 λεπτά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: