- 1 Κιλό πατάτες
- 1 1/2 Φλιτζάνι τσαγιού αρακά
- 2 Κουταλιές σούπας βούτυρο
- 1 1/2 Φλιτζάνι τσαγιού γάλα
- 1 Πρέζα μοσχοκάρυδο
- 150γρ. Γραβιέρα τριμμένη
- Λίγο ελαιόλαδο
- Αλάτι
- Πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Πλένουμε τις πατάτες, τις βράζουμε, σε αλατισμένο νερό, τις ξεφλουδίζουμε και τις λιώνουμε με ένα πιρούνι. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι λιώνουμε το βούτυρο και βάζουμε τις πατάτες, αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε το μοσχοκάρυδο.
- Ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε το γάλα. Ανακατεύουμε μέχρι να δέσει το μείγμα και να έχουμε έναν πουρέ, κατεβάζουμε από τη φωτιά.
- Ρίχνουμε τον αρακά σε νερό που βράζει για 2-3 και τον στραγγίζουμε τον βάζουμε στον πουρέ. Προσθέτουμε το τυρί και ανακατεύουμε καλά.
- Πλάθουμε τους κεφτέδες τους αραδιάζουμε στη λαμαρίνα του φούρνου που έχουμε λαδώσει και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους αέρα, στους 200 βαθμούς για 15 λεπτά.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: