Τρίτη 14 Σεπτεμβρίου 2021

ΚΟΛΟΚΥΘΟΠΙΤΑ

 ΥΛΙΚΑ

  • 1 Κιλό κολοκυθάκια
  • 250γρ. Φέτα σε τρίματα
  • 200γρ. Γιαούρτι
  • 50γρ. Αλεύρι
  • 50γρ. Σιμιγδάλι
  • 1 Φακελάκι μπέικιν πάουντερ
  • 4 Αβγά
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Ρίγανη
  • Λάδι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Πλένουμε τα κολοκυθάκια και τα κόβουμε σε ροδέλες. Τα αλατίζουμε και τα αφήνουμε να στραγγίσουν. Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι , το σιμιγδάλι και το μπέικιν και ανακατεύουμε. Χτυπάμε τα αβγά προσθέτουμε το τυρί, το γιαούρτι, αλάτι, πιπέρι και τη ρίγανη. Βάζουμε και το μείγμα με το αλεύρι και ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε τα κολοκυθάκια.
  • Λαδώνουμε ένα ταψί 28εκ. και πασπαλίζουμε με λίγο σιμιγδάλι. Απλώνουμε το μείγμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 45 λεπτά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: