Κυριακή 19 Σεπτεμβρίου 2021

ΠΟΡΤΟΚΑΛΟΠΙΤΑ

 ΥΛΙΚΑ

  • 1 Πακέτο φύλλο κρούστας
  • Ξύσμα από 2 πορτοκάλια
  • Χυμό από 2 πορτοκάλια
  • 180γρ. Βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 4 Αβγά
  • 130γρ. Ζάχαρη
  • 2 Γιαούρτια
  • 1 1/2 Κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 1 Βανίλια
  • ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ
  • 200ml. Χυμό πορτοκάλι
  • 250ml. Νερό
  • 400γρ. Ζάχαρη
  • 1 Ξύλο κανέλας

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Απλώνουμε τα φύλλα και τα κόβουμε λωρίδες. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
  • Χτυπάμε στο μίξερ τη ζάχαρη με το βούτυρο, να αφρατέψουν. Προσθέτουμε τα αβγά και συνεχίζουμε το χτύπημα για λίγο. Βάζουμε τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε πολύ καλά. 
  • Προσθέτουμε τα φύλλα σε μικρές ποσότητες και ανακατεύουμε μέχρι να τα βάλουμε όλα. Βουτυρώνουμε ένα ταψί μεσαίου μεγέθους και απλώνουμε το μείγμα. 
  • Ψήνουμε για 45 λεπτά.
  • Σε κατσαρολάκι βάζουμε τα υλικά για το σιρόπι και τα βράζουμε για 5 λεπτά. Το αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.
  • Όταν είναι έτοιμο το γλυκό το βράζουμε από το φούρνο το χαράζουμε και ρίχνουμε το σιρόπι. Αφήνουμε να κρυώσει και μπορούμε να σερβίρουμε με παγωτό ή και σκέτη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: