ΥΛΙΚΑ
- 1 Πακέτο φύλλο κρούστας
- Ξύσμα από 2 πορτοκάλια
- Χυμό από 2 πορτοκάλια
- 180γρ. Βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
- 4 Αβγά
- 130γρ. Ζάχαρη
- 2 Γιαούρτια
- 1 1/2 Κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
- 1 Βανίλια
- ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ
- 200ml. Χυμό πορτοκάλι
- 250ml. Νερό
- 400γρ. Ζάχαρη
- 1 Ξύλο κανέλας
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Απλώνουμε τα φύλλα και τα κόβουμε λωρίδες. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
- Χτυπάμε στο μίξερ τη ζάχαρη με το βούτυρο, να αφρατέψουν. Προσθέτουμε τα αβγά και συνεχίζουμε το χτύπημα για λίγο. Βάζουμε τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε πολύ καλά.
- Προσθέτουμε τα φύλλα σε μικρές ποσότητες και ανακατεύουμε μέχρι να τα βάλουμε όλα. Βουτυρώνουμε ένα ταψί μεσαίου μεγέθους και απλώνουμε το μείγμα.
- Ψήνουμε για 45 λεπτά.
- Σε κατσαρολάκι βάζουμε τα υλικά για το σιρόπι και τα βράζουμε για 5 λεπτά. Το αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.
- Όταν είναι έτοιμο το γλυκό το βράζουμε από το φούρνο το χαράζουμε και ρίχνουμε το σιρόπι. Αφήνουμε να κρυώσει και μπορούμε να σερβίρουμε με παγωτό ή και σκέτη.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: