Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου 2021

ΓΑΛΑΤΟΠΙΤΑ

 ΥΛΙΚΑ

  • 1 Λίτρο γάλα
  • 1 Φλιτζάνι τσαγιού σιμιγδάλι ψιλό
  • 2 βανίλιες
  • Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
  • 1 Κουταλιά σούπας βούτυρο
  • 400γρ. Ζάχαρη
  • 4 Αβγά

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Σε κατσαρόλα βάζουμε το βούτυρο, το γάλα, το σιμιγδάλι, το ξύσμα και 3 κουταλιές σούπας από τη ζάχαρη.
  • Ανακατεύουμε μέχρι να πήξει η κρέμα. Αποσύρουμε από τη φωτιά.
  • Χτυπάμε τα αβγά με τις βανίλιες και την υπόλοιπη ζάχαρη.
  • Αδειάζουμε το μείγμα στη κατσαρόλα και ανακατεύουμε καλά.
  • Αδειάζουμε την κρέμα σε βουτυρωμένο ταψί.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 2 βαθμούς για 50 λεπτά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: