Τετάρτη 22 Σεπτεμβρίου 2021

ΚΕΙΚ ΚΑΡΟΤΟΥ

 ΥΛΙΚΑ

  • 4 Αβγά
  • 140γρ. Ζάχαρη
  • 300ml. Σπορέλαιο
  • 250γρ. Αλεύρι
  • 3 Κουταλιές σούπας σουσάμι
  • 2 Πρέζες αλάτι
  • 1/2 Κουταλάκι γλυκού σόδα
  • 1 Κουταλιά σούπας κανέλα
  • 350γρ. Καρότα τριμμένα
  • Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
  • 100γρ. Μέλι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170 βαθμούς και βουτυρώνουμε μία φόρμα δαχτυλίδι 23εκ και στρώνουμε λαδόκολλα.
  • Χτυπάμε στο μίξερ τα αβγά με τη ζάχαρη πολύ καλά. Προσθέτουμε το λάδι και συνεχίζουμε το χτύπημα για λίγα λεπτά.
  • Σε άλλο μπολ βάζουμε το αλεύρι, το αλάτι, τη σόδα, την κανέλα και το σουσάμι. Ανακατεύουμε και το προσθέτουμε στο μείγμα με τα αβγά. 
  • Βάζουμε τα καρότα και ανακατεύουμε. Αδειάζουμε το μείγμα στη φόρμα και ψήνουμε για 55 λεπτά. Βάζουμε το μέλι με το ξύσμα σε κατσαρολάκι και το ζεσταίνουμε να αραιώσει. Τρυπάμε την επιφάνεια του κέικ με οδοντογλυφίδα και περιχύνουμε με το μέλι. Αφήνουμε να κρυώσει και ξεφορμάρουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: