Τρίτη 28 Σεπτεμβρίου 2021

ΧΟΙΡΙΝΟ ΜΕ ΓΙΑΟΥΡΤΙ ΚΑΙ ΜΟΥΣΤΑΡΔΑ

 ΥΛΙΚΑ

  • 1 Κιλό χοιρινό κομμένο σε μερίδες
  • Λίγο αλεύρι
  • Ελαιόλαδο
  • 1 Κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 Κύβο κοτόπουλο διαλυμένο σε ζεστό νερό
  • 2 Στικ σέλερι κομμένα σε ροδέλες
  • 1 Κουταλάκι γλυκού πολτό σκόρδου
  • Χυμό από 1 λεμόνι
  • Ξύσμα από 1 λεμόνι
  • 200γρ. Γιαούρτι
  • Αλάτι
  • 2 Κουταλιές σούπας μουστάρδα
  • Πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Αλατοπιπερώνουμε το κρέας και το αλευρώνουμε. 
  • Σε κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρέας να πάρει χρώμα από όλες τις πλευρές. 
  • Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σελέρι και το πολτό σκόρδου, συνεχίζουμε το σοτάρισμα.
  • Προσθέτουμε το χυμό λεμονιού και το ζωμό. Βράζουμε σε μέτρια θερμοκρασία για 1 ώρα. Ελέγχουμε που και που μήπως χρειαστεί και άλλο νερό.
  • Όταν είναι έτοιμο σβήνουμε το μάτι και ανακατεύουμε σε μπολ τη μουστάρδα με το γιαούρτι. Ρίχνουμε στο μπολ σιγά σιγά λίγο από το ζουμί του φαγητού και το ξύσμα λεμονιού και ανακατεύουμε με σύρμα.
  • Ρίχνουμε το μείγμα στο φαγητό και κουνάμε την κατσαρόλα για να πάει παντού.
  • Σερβίρουμε με πουρέ πατάτας, ή ρύζι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: