Πέμπτη 16 Σεπτεμβρίου 2021

ΠΙΠΕΡΟΠΙΤΑ

ΥΛΙΚΑ

  • 2 Φύλλα σφολιάτας
  • 250γρ. Ζαμπόν ψιλοκομμένο
  • 350γρ. Τριμμένα κίτρινα τυριά
  • 2 Πράσινες πιπεριές κομμένες σε κύβους
  • 2 Κόκκινες πιπεριές κομμένες σε κύβους
  • 2 Κίτρινες πιπεριές κομμένες σε κύβους
  • 2 Πορτοκαλί πιπεριές κομμένες σε κύβους
  • Λίγο γάλα
  • 1 Αβγό
  • Λίγο βούτυρο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Σε τηγάνι λιώνουμε το βούτυρο και σοτάρουμε τις πιπεριές. Κατεβάζουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το ζαμπόν και τα τυριά, ανακατεύουμε. Βουτυρώνουμε ένα πυρίμαχο σκεύος και στρώνουμε το ένα φύλλο σφολιάτας. Απλώνουμε τη γέμιση και σκεπάζουμε με το δεύτερο φύλλο. Κάνουμε τρύπες στην επιφάνεια. Αλείφουμε με το αβγό που έχουμε χτυπήσει με λίγο γάλα. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 40 λεπτά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: