Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου 2021

ΚΕΦΤΕΔΕΣ ΦΟΥΡΝΟΥ ΜΕ ΚΟΚΚΙΝΗ ΣΑΛΤΣΑ

 ΥΛΙΚΑ

  • ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΕΦΤΕΔΕΣ
  • 1/2 Κιλό κιμά
  • 6 Τριμμένες φρυγανιές
  • 2 Αβγά
  • 1/2 Ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • Ρίγανη
  • Χυμό από 1/2 λεμόνι
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • 1 Κρεμμύδι τριμμένο
  • Θυμάρι
  • Λίγο ελαιόλαδο
  • ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ
  • 4 Ντομάτες
  • 1 Κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 Πιπεριές ψιλοκομμένες
  • 2 Κουταλιές σούπας ξίδι μπαλσάμικο
  • 1 Πρέζα ζάχαρη
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • 1/2 Ποτήρι νερό
  • 1 Ποτήρι κρασιού κόκκινο κρασί
  • Ελαιόλαδο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Ζυμώνουμε όλα τα υλικά πολύ καλά, και τα αφήνουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά. Σε τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο για τη σάλτσα και σοτάρουμε το κρεμμύδι με τις πιπεριές.
  • Βάζουμε τις ντομάτες ψιλοκομμένες μαζί με τα υπόλοιπα υλικά και μαγειρεύουμε σε χαμηλή θερμοκρασία για 15 λεπτά. Πλάθουμε τους κεφτέδες και τους βάζουμε σε πυρίμαχο σκεύος. Ρίχνουμε και τη σάλτσα. Περιχύνουμε με λίγο ελαιόλαδο και λίγο μπαλσάμικο. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 50 λεπτά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: