Δευτέρα 5 Οκτωβρίου 2020

ΚΕΦΤΕΔΑΚΙΑ ΜΕ ΓΙΑΟΥΡΤΙ

 ΥΛΙΚΑ

ΓΙΑ ΤΑ ΚΕΦΤΕΔΑΚΙΑ

1/2 Κιλό κιμά μοσχαρίσιο

1 Κρεμμύδι ψιλοκομμένο

1 Κουταλιά σούπας πολτό σκόρδου

1 Σφηνάκι ούζο

1 Αβγό

5-6 Τριμμένες φρυγανιές

Λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο

1 Σφηνάκι νερό

Αλάτι

Πιπέρι

3 Πατάτες κομμένες σε ροδέλες

1 Κρεμμύδι κομμένο σε ροδέλες

500γρ. Γιαούρτι στραγγιστό

1 Κουταλιά της σούπας ξίδι

Ελαιόλαδο 

Αλάτι

Πιπέρι

2 Αβγά

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Στρώνουμε τις πατάτες σε πυρίμαχο σκεύος και από πάνω στρώνουμε τις ροδέλες κρεμμυδιού. Αλατοπιπερώνουμε και περιχύνουμε με λίγο ελαιόλαδο Ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 40 λεπτά.
  • Ζυμώνουμε και πλάθουμε τα κεφτεδάκια τα βάζουμε στο πυρίμαχο σκεύος και ψήνουμε για άλλα 40 λεπτά. Σε ένα μπολ χτυπάμε με σύρμα τα αβγά, το γιαούρτι το ξίδι, αλάτι και πιπέρι, περιχύνουμε το φαγητό. Ψήνουμε για άλλα 20 λεπτά.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: