5 Αβγά
250γρ. Μαργαρίνη
5 Κουταλιές σούπας κακάο
1 Φακελάκι μπέικιν πάουντερ
1 Φλιτζάνι του καφέ κονιάκ
1 1/2 Φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη
2 1/2 Φλιτζάνια τσαγιού αλεύρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Σε κατσαρόλα βάζουμε τη μαργαρίνη, το νερό και το κακάο. Όταν πάρει βράση κατεβάζουμε από τη φωτιά και όταν κρυώσει ρίχνουμε ένα κρόκο αβγού χτυπημένο και ανακατεύουμε. Κρατάμε ένα ποτήρι νερού από το μείγμα. Χωρίζουμε τα υπόλοιπα αβγά και χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα. Προσθέτουμε όλα τα υλικά στην κατσαρόλα ανακατεύουμε πολύ καλά και τελευταία τη μαρέγκα. Ανακατεύουμε με απαλές κινήσεις. Βουτυρώνουμε ένα ταψί, απλώνουμε το μείγμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 40 λεπτά. Όταν βγάλουμε το γλυκό από το φούρνο περιχύνουμε με το σιρόπι που κρατήσαμε.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: