ΥΛΙΚΑ
500γρ. Φύλλο κρούστας250ml. Σπορέλαιο
250γρ. Ζάχαρη
2 Βανίλιες
Ξύσμα από 2 πορτοκάλια
5 Αβγά
500γρ. Γιαούρτι
200ml. Κρέμα γάλακτος
20γρ. Μπέικιν πάουντερ
100γρ. Μαρμελάδα πορτοκάλι
ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ
600γρ. Ζάχαρη
500ml. Νερό
1 Ξύλο κανέλας
Χυμό από 1 πορτοκάλι
Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Βουτυρώνουμε ένα ταψί μεγάλο.
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς.
- Ανοίγουμε το φύλλο και το κόβουμε σε μικρά κομμάτια.
- Σε ένα μπολ βάζουμε τη ζάχαρη, τη μαρμελάδα, το λάδι, τη βανίλια, το ξύσμα, τα αβγά, την κρέμα γάλακτος και το γιαούρτι.
- Ανακατεύουμε πολύ καλά. Προσθέτουμε το μπέικιν πάουντερ και ανακατεύουμε.
- Ρίχνουμε λίγα λίγα τα φύλλα ανακατεύοντας διαρκώς.
- Αδειάζουμε το μείγμα στο ταψί και ψήνουμε για 30 λεπτά.
- Βράζουμε τα υλικά για το σιρόπι για 10 λεπτά και το αφήνουμε να κρυώσει. Όταν είναι έτοιμο το γλυκό το βγάζουμε από το φούρνο και το περιχύνουμε με το κρύο σιρόπι.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: