Πέμπτη 22 Οκτωβρίου 2020

ΣΟΚΟΛΑΤΟΠΙΤΑ

 ΥΛΙΚΑ

350γρ. Κουβερτούρα σπασμένη σε κομμάτια

3/4 Φλιτζανιού τσαγιού ζάχαρη


185γρ. Βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου

5 Ασπράδια

5 Κρόκοι

1/3 Φλιτζανιού τσαγιού αλεύρο

3 Βανίλιες

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Σε κατσαρόλα βάζουμε τη ζάχαρη, την κουβερτούρα και το βούτυρο σε χαμηλή φωτιά και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη και να γίνει μία παχύρευστη σάλτσα. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και την αφήνουμε να κρυώσει. Ρίχνουμε έναν έναν τους κρόκους και ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε το αλεύρι και τις βανίλιες. Ανακατεύουμε πολύ καλά. Χτυπάμε τα ασπράδια σε σφιχτή μαρέγκα και τη ρίχνουμε λίγη λίγη στο μείγμα ανακατεύοντας απαλά.
  • Βάζουμε το μείγμα σε βουτυρωμένο ταψάκι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 45 λεπτά. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: