Πέμπτη 1 Οκτωβρίου 2020

ΚΕΙΚ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ

 ΥΛΙΚΑ

125γρ. Βούτυρο


200γρ. Σοκολάτα 60% ψιλοκομμένη

3 Κουταλιές σούπας κονιάκ

50γρ. Αλεύρι

50γρ. Κακάο

1/2 Κουταλάκι γλυκού μπέικιν πάουντερ

2 Πρέζες αλάτι

4 Αβγά χωρισμένα

200γρ. Ζάχαρη

2 Βανίλιες

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170 βαθμο΄λυς
  • Βουτυρώνουμε μία φόρμα για κέικ.
  • Κοσκινίζουμε το αλεύρι, το κακάο το μπέικιν και το αλάτι.
  • Σε μια κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά λιώνουμε το βούτυρο με τη σοκολάτα. Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το κονιάκ. 
  • Χτυπάμε στο μίξερ τη ζάχαρη με τους κρόκους και τη βανίλια.
  • Προσθέτουμε τη σοκολάτα και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε το μείγμα αλευριού και ανακατεύουμε. 
  • Χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα.
  • Τη βάζουμε στο προηγούμενο μείγμα και διπλώνουμε με σπάτουλα. Αδειάζουμε το μείγμα στη φόρμα και ψήνουμε για 30 λεπτά.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: