ΥΛΙΚΑ
125γρ. Βούτυρο
200γρ. Σοκολάτα 60% ψιλοκομμένη
3 Κουταλιές σούπας κονιάκ
50γρ. Αλεύρι
50γρ. Κακάο
1/2 Κουταλάκι γλυκού μπέικιν πάουντερ
2 Πρέζες αλάτι
4 Αβγά χωρισμένα
200γρ. Ζάχαρη
2 Βανίλιες
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170 βαθμο΄λυς
- Βουτυρώνουμε μία φόρμα για κέικ.
- Κοσκινίζουμε το αλεύρι, το κακάο το μπέικιν και το αλάτι.
- Σε μια κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά λιώνουμε το βούτυρο με τη σοκολάτα. Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το κονιάκ.
- Χτυπάμε στο μίξερ τη ζάχαρη με τους κρόκους και τη βανίλια.
- Προσθέτουμε τη σοκολάτα και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε το μείγμα αλευριού και ανακατεύουμε.
- Χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα.
- Τη βάζουμε στο προηγούμενο μείγμα και διπλώνουμε με σπάτουλα. Αδειάζουμε το μείγμα στη φόρμα και ψήνουμε για 30 λεπτά.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: