Πέμπτη 29 Οκτωβρίου 2020

ΛΟΚΟ ΜΟΚΟ

 ΥΛΙΚΑ

ΓΙΑ ΤΑ ΜΠΙΦΤΕΚΙΑ

1 Κιλό κιμά

Αλάτι

Πιπέρι

Μπούκοβο

1/2 Ποτήρι κρασιού κόκκινο κρασί

5-6 Τριμμένες φρυγανιές

1 Κρεμμύδι τριμμένο 

1 Αβγό

ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ

2 Φλιτζάνια τσαγιού νερού

1 1/2 Κουταλάκι γλυκού σάλτσα σόγιας

1 Κουταλάκι γλυκού μέλι

Λίγο ελαιόλαδο

1 Κρεμμύδι τριμμένο

1 Κουταλάκι γλυκού κέτσαπ

Λίγε σταγόνες ταμπάσκο

Πιπέρι

Αλάτι

1 1/2 Κουταλιά σούπας κορν φλάουρ διαλυμένο σε λίγο νερό

Ρύζι πιλάφι για το σερβίρισμα

Αβγά τηγανιτά μάτια

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Ζυμώνουμε τα υλικά για τα μπιφτέκια, τα πλάθουμε και τα ψήνουμε στο γκριλ ή στο σχαροτήγανο.
  • Σε κατσαρολάκι βάζουμε τα υλικά για τα σάλτσα και σιγοβράζουμε για 5 λεπτά. Ρίχνουμε το κορν φλάουρ και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για άλλα 4-5 ανακατεύοντας
  • Σερβίρουμε βάζοντας στην αρχή ρύζι από πάνω μπιφτέκι, περιχύνουμε με σάλτσα και τελειώνουμε με αβγό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: