Σάββατο 17 Οκτωβρίου 2020

ΚΑΣΕΡΟΠΙΤΑ

 ΥΛΙΚΑ

1 Πακέτο φύλλο κρούστας

200ml. Γάλα

2 Αβγά


Αλάτι

Πιπέρι

ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ

300ml. Γάλα

500γρ. Κασέρι τριμμένο

2 Αβγά

Αλάτι

Πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε τα 300ml γάλα και το ζεσταίνουμε καλά. Ρίχνουμε το κασέρι και πιπέρι και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει. Κατεβάζουμε από τη φωτιά.
  • Λαδώνουμε ένα ταψί και στρώνουμε τα μισά φύλλα τα οποία τα λαδώνουμε ένα ένα. Χτυπάμε τα δύο αβγά με αλάτι και τα ρίχνουμε στο μείγμα κασέρι-γάλα, ανακατεύουμε καλά. Απλώνουμε τη γέμιση πάνω από τα φύλλα. Σκεπάζουμε με τα υπόλοιπα φύλλα και αυτά λαδωμένα, γυρίζουμε προς τα μέσα τις άκρες και χαράζουμε την επιφάνεια. 
  • Σε ένα μπολ χτυπάμε το γάλα με τα αβγά, αλάτι και πιπέρι. Περιχύνουμε την πίτα και την αφήνουμε για 10 λεπτά. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις. Περιμένουμε να κρυώσει λίγο πριν την κόψουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: