Παρασκευή 16 Οκτωβρίου 2020

ΣΟΥΦΛΕ ΖΥΜΑΡΙΚΩΝ ΜΕ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΚΑΙ ΠΙΠΕΡΙΕΣ

 ΥΛΙΚΑ

500γρ. Ζυμαρικά 

150γρ. Μανιτάρια κομμένα σε φέτες


300γρ. Τριμμένα τυριά

1 Πιπεριά Φλωρίνης κομμένη σε ροδέλες

300ml. Κρέμα γάλακτος

70ml. Γάλα

Αλάτι

Πιπέρι

Ελαιόλαδο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Βράζουμε τα ζυμαρικά σε άφθονο αλατισμένο νερό να μείνουν al dente και τα στραγγίζουμε. 
  • Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο. Σοτάρουμε τα μανιτάρια και τη πιπεριά. 
  • Σε κατσαρόλα ζεσταίνουμε τη κρέμα γάλακτος και το γάλα. Ρίχνουμε τα ζυμαρικά, ανακατεύουμε καλά και κατεβάζουμε από τη φωτιά. 
  • Προσθέτουμε τα τυριά και ανακατεύουμε πολύ καλά.
  • Ρίχνουμε τα μανιτάρια με τη πιπεριά και ανακατεύουμε. 
  • Αδειάζουμε το φαγητό σε βουτυρωμένο πυρίμαχο σκεύος και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: