Σάββατο 31 Οκτωβρίου 2020

ΓΙΟΥΒΕΤΣΙ

 ΥΛΙΚΑ

1 Κιλό μοσχάρι κομμένο σε μερίδες

500γρ. Κριθαράκι

1 Κρεμμύδι ψιλοκομμένο


1 Κουταλάκι γλυκού πολτό σκόρδου

Ελαιόλαδο

1/2 Ποτήρι κρασιού κόκκινο κρασί

2 Φύλλα δάφνης

Κόλιανδρο

Αλάτι

Πιπέρι

Κανέλα

500γρ. Τριμμένες ντομάτες

1 Πρέζα ζάχαρη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Σε μία κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρέας με το πολτό σκόρδου. Βάζουμε το κρέας και συνεχίζουμε το σοτάρισμα μέχρι να πάρει χρώμα από όλες τις πλευρές. Βάζουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά, εκτός από το κριθαράκι, και μαγειρεύουμε σε χαμηλή θερμοκρασία για 1 1/2 ώρα. Μεταφέρουμε το φαγητό σε ταψί ή πυρίμαχο σκεύος, βάζουμε και το κριθαράκι και βάζουμε ζεστό νερό τόσο όσο χρειάζεται για να σκεπάσει το φαγητό. Ψήνουμε στους 200 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο για 20-25 λεπτά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: