Δευτέρα 19 Οκτωβρίου 2020

ΜΗΛΟΠΙΤΑ

 ΥΛΙΚΑ

ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ

400γρ. Αλεύρι

200γρ. Ζάχαρη

20γρ. Μπέικιν πάουντερ

1 Βανίλια

250γρ. Βούτυρο λιωμένο

1 Πρέζα μοσχοκάρυδο


1 Πρέζα κανέλα

1 Αβγό

1 Πρέζα αλάτι

ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ

6 Κουταλιές σούπας μαρμελάδα ροδάκινο

5 Μήλα Μήλα 

150γρ Καρύδια τριμμένα

200γρ Ζάχαρη

1 Κουταλιά σούπας κανέλα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Σε ένα μπολ βάζουμε όλα τα υλικά για τη ζύμη και ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε μία ζύμη μαλακή.
  • Την τυλίγουμε σε μεμβράνη και τη βάζουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά.
  • Σε μπολ βάζουμε όλα τα υλικά για τη γέμιση και ανακατεύουμε. 
  • Παίρνουμε ένα ταψί 28εκ και στρώνουμε λαδόκολλα.
  • Παίρνουμε τη μισή ζύμη την ανοίγουμε σε φύλλο και την στρώνουμε στο ταψί φροντίζοντας να πιάσει και λίγο από τα τοιχώματα. Αδειάζουμε τη γέμιση. Καλύπτουμε με την υπόλοιπη ζύμη. Τρυπάμε την επιφάνεια με ένα μαχαίρι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 50 λεπτά.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: