Τετάρτη 21 Οκτωβρίου 2020

ΚΟΤΟΠΙΤΑ

 ΥΛΙΚΑ

2 Φύλλα σφολιάτας

700γρ. Κοτόπουλο βρασμένο και κομμένο σε μικρά κομμάτια


1 Κρεμμύδι ψιλοκομμένο

100γρ. Τριμμένο τυρί

2 Αβγά χτυπημένα

Αλάτι

Πιπέρι

ΓΙΑ ΤΗ ΜΠΕΣΑΜΕΛ

3 Φλιτζάνια τσαγιού γάλα

4 Κουταλιά σούπας αλεύρι

1 Κουταλιά σούπας βούτυρο

1 Πρέζα μοσχοκάρυδο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Ετοιμάζουμε τη μπεσαμέλ και όταν πήξει βάζουμε μέσα το κρεμμύδι και το κοτόπουλο και ανακατεύουμε καλά, Προσθέτουμε το μοσχοκάρυδο. Κατεβάζουμε από τη φωτιά.
  • Βουτυρώνουμε ένα πυρίμαχο σκεύος και στρώνουμε το ένα φύλλο σφολιάτας. Ρίχνουμε στη γέμιση τα αβγά και το τυρί, ανακατεύουμε και απλώνουμε τη γέμιση επάνω από τη σφολιάτα. Σκεπάζουμε με το δεύτερο φύλλο γυρίζουμε προς τα μέσα τις άκρες που περισσεύουν και κάνουμε στην επιφάνεια λίγες τρύπες. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 45 λεπτά.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: